top of page

BEHIND THE BRAND

IMG_5240_01.jpg
IMG_5099.jpg

Hey! Als slow fashion designer ontwerp en maak ik kleding en accessoires voor iedereen met een bewust hart. 

Persoonlijk ben ik geen voorstander van de mode-industrie maar ik hou van de authenticiteit ,het ambacht en het creëren.

Slow fashion

Veel merken in de mode industrie werken vele collecties per jaar uit. Waar er vervolgens ook massa's van worden geproduceerd. Door dit aanbod en door de vraag van steeds meer en nieuwe dingen door de maatschappij zijn we vergeten dat het maken en ontwerpen van kleding eigenlijk een ambacht is dat we al lange tijd uit het oog verloren zijn. Ik probeer met mijn slow-fashion-aanpak hier een tegenhanger van te zijn. Ik maak hiervoor dan ook geen gebruik van de gebruikelijke fashion kalender. De collecties die ik creëer veranderen organisch mee met de tijd. 

Met andere woorden. Er komen pas nieuwe ontwerpen als de inspiratie het toelaat.  

duurzaamheid

Voor de kleding die ik ontwerp is het voor mij belangrijk dat deze wordt gemaakt op een duurzame manier. Met duurzame materialen. Dit wil zeggen dat de stoffen die ik gebruik geen nieuw vervaardigde stoffen zijn maar stoffen van designer overschotten, leftovers of gerecycleerde stoffen. 

Zo werk ik samen met o.a. the fabric sales en Enschede textielstad die samen met mij zoeken naar de beste stoffen voor mijn collecties.

bottom of page